Injectables

Spierontspanners

Spierontspanners worden in de esthetische geneeskunde erg veel gebruikt. Het product wordt dan ook vooral toegepast bij expressierimpels als fronsrimpels, voorhoofdrimpels of kraaienpootjes. Maar ook lichte rokerslijntjes, putjes in de kin, een tandvleeslach of tandenknarsen kunnen hiermee behandeld worden.
De spierontspanner verzacht niet alleen bestaande rimpels, maar helpt ook te voorkomen dat (diepere) rimpels zouden ontstaan. Het werkt dus preventief.

Let wel: de spierontspanner is geen ‘vuller’. Er wordt geen volume toegevoegd, het is een functioneel product.
Andere toepassingen van de spierontspanner zijn de behandeling van hyperhidrosis (overmatig zweten) of migraine.
Het product wordt met een heel klein naaldje in de spier geinjecteerd en begint pas enkele dagen na de behandeling te werken om na 2 weken optimaal te zijn. Het effect houdt afhankelijk van de beginsituatie 3-6 maanden aan.
Als u borstvoeding geeft, zwanger bent of zwanger zou kunnen zijn mag u niet behandeld worden met dit geneesmiddel. Ook moet u minstens 18 jaar zijn.

Mogelijke bijwerkingen van de behandeling zijn: hoofpijn, bloeduitstortingen of pijn op de plaats van injectie. Dit alles is van korte duur.

Fillers

Hyaluronzuur fillers zijn doorzichtige gels die in kleine hoeveelheden in de huid geinjecteerd worden om rimpels en plooien op te vullen en volumes in het gezicht te herstellen.
Het hyaluronzuur lijkt voor bijna 100% op het lichaamseigen stofje dat van nature in de huid voorkomt. Het is wel zo gemaakt dat het wat langer blijft zitten in de huid, namelijk om en nabij 12 maanden.
De gel bestaat in verschillende ‘diktes’ of viscositeiten, naargelang de dikte van de rimpel of plooi.
Naast rimpels of plooien kunnen ook lippen opgevuld worden of kunnen we kleine correcties aan de neus uitvoeren. Ook traangootjes kunnen behandeld worden.
De laatste jaren kijken we niet meer naar één rimpeltje maar bekijken we het gezicht als een geheel en proberen zo de verouderingsverschijnselen te verminderen en de positieve accenten te belichten.
Een behandeling die hieruit kan voortvloeien is de zogenaamde liquid facelift, die eigenlijk het volumeverlies in het gelaat door het verouderen herstelt.
Een fillerbehandeling gebeurt met een klein naaldje of canule, waarmee de gel in of onder de huid geplaatst wordt. U zult direct na de behandeling resultaat zien, echter het resultaat zal nog verbeteren over de loop van enkele weken. De filler zal zich beter in de huid ‘zetten’ en vocht aantrekken waardoor de huid ook een mooier aspect krijgt.
Effecten van de filler houden, naar gelang het geinjecteerde gebied en de hoeveelheid, tussen de 6 (lippen) en 18 (jukbeenderen) maanden aan.
Het is belangerijk dat u meldt of u ooit behandeld bent geweest met een permanente filler, een operatie in het gezicht heeft ondergaan of overgevoelig bent voor lokale verdoving. Als u een koortslip heeft of een infectie van de huid kunt u niet behandeld worden.

Draadlift

Een draadlift of thread lift is een behandeling die wordt toegepast om op een niet chirurgische manier een lifting van het gelaat of de hals te verkrijgen. De behandeling wordt uitgevoerd met draadjes gemaakt van PDO. PDO of polydioxanon is een materiaal wat al jaren in de chirurgie als oplosbaar hechtdraad wordt gebruikt. De techniek bestaat al even en wordt in Azië en de USA al jaren toegepast. In België en Nederland is het onlangs geïntroduceerd.
De draden worden met een dun naaldje op strategische plaatsen net onder de huid geplaatst en stimuleren daar de aanmaak van eigen collageen. De mooiste resultaten zien we ter hoogte van de kaaklijn, wangen, onderkin en hals, maar ook onder de ogen, ter hoogte van de bovenlip en de wenkbrauwen.

De behandeling is niet erg pijnlijk en wordt zo nodig verdoofd. Na de behandeling is de huid wat rood en mogelijk licht gezwollen. Ook kunnen blauwe plekjes ontstaan en kan men een trekkend gevoel hebben. Deze verschijnselen zijn allemaal van voorbijgaande aard en meestal na een week over. Het resultaat van de behandeling ziet u voor een deel onmiddellijk, maar omdat het effect voor een groot deel afhangt van de aanmaak van uw eigen collageen, zien we het beste resultaat na 2-3 maanden. Dit effect kan 12-24 maanden aanhouden.

De draadlift is een heel veilige behandeling, wanneer uitgevoerd door een behandelaar met voldoende ervaring en kennis van zaken. De behandeling wordt niet uitgevoerd wanneer u lijdt aan een auto-immuunaandoening of een verlaagde immuniteit hebt. Ook bij een verleden van overmatige littekenvorming of als u een infectie heeft in het te behandelen gebied komt u niet in aanmerking voor deze behandeling. Zwangerschap en borstvoeding zijn ook contra-indicaties.

Polymelkzuur

Deze injectable bestaat uit poly-L-melkzuur, wat van nature in ons lichaam voorkomt. Dit stofje stimuleert de aanmaak van collageen.
Door deze vloeistof in de diepere huidlagen te injecteren kunnen we dus volume én stevigheid creëren.

De aanmaak van je eigen collageen duurt even en daarom zie je pas 6 weken na injectie de eerste effecten, zijnde een natuurlijke volumetoename, lifting en een verbetering van de huidstructuur en rimpels.

Polymelkzuur injecties geven een soft en natuurlijk effect omdat uiteindelijk alleen het eigen collageen overblijft. Resultaten kunnen ook van lange duur zijn, tot zelfs enkele jaren.

Buiten de behandeling van het gelaat, hals en decolleté is deze behandeling ook in het bijzonder geschikt voor het lichaam.
We kunnen de billen vergroten en verstevigen , cellulite en huidverslapping behandelen aan de (boven)armen en -benen.
Ook de handen kunnen behandeld worden om de huid te verjongen.

PRP

PRP staat voor plaatjes rijk plasma. Bij deze behandeling wordt een buisje bloed afgenomen bij de patiënt. Na centrifuge van het bloed verkrijgen we plasma, rijk aan geactiveerde bloedplaatjes, die tal van actieve groeifactoren afgeven.

Dit plasma wordt terug geinjecteerd in de huid en stimuleert daar de gezonde weefselgroei.
Toepassingen vinden we onder andere in de orthopedie en de wondgenezing, maar we zien zeer mooie resultaten van PRP behandelingen op het gebied van huidverbetering, ook wel met een trendy naam ‘Vampire facelift‘ genoemd.

Ook passen we PRP injecties toe om de haargroei te stimuleren.
Over het algemeen zijn 3 tot 4 sessies met PRP injecties nodig met een maand interval. Hierna is er om de 6 tot 12 maanden een onderhoudsbehandeling nodig.

Bioremodellatie

Met een heel zuiver en hoog geconcentreerde injectable van hyaluronzuur kunnen we de huid gezonder, steviger en stralender maken. Deze injectable is geen filler, het geinjecteerde hyaluronzuur is namelijk niet gecrosslinkt.

Het heeft wel de eigenschap de huid in hoge mate te hydrateren en te verstevigen. Bovendien zien we ook dat het de aanmaak van collageen en elastine in de huid stimuleert. Ook een gestresste of geirriteerde huid kan rustiger en meer gebalanceerd worden.

Bij de behandeling worden kleine oppervlakkige injecties gezet in het gelaat, hals, decolleté of de handen. We behandelen 2 maal met een maand tussentijd voor een optimaal effect.
De behandeling is weinig pijnlijk en geschikt voor iedere huid die een opfrissing kan gebruiken.

SkinBTX

Bij deze behandeling wordt een cocktail van neurotoxine, hyaluronzuur, vitamines, aminozuren, peptiden en eventueel zuren of PRP in de huid aangebracht. Dit gebeurt door middel van een klein stempelapparaatje waarmee de cocktail door kleine gouden naaldjes oppervlakkig in de huid geinjecteerd wordt.

Dit is wezenlijk anders dan microneedling omdat de actieve stoffen hier daadwerkelijk geinjecteerd worden in de huid.
De huid wordt eventueel heel licht verdoofd met een zalf. De cocktail wordt voor u op maat gemaakt aan de hand van uw wensen en noden.
Direct na de behandeling ziet de huid egaal roze. Enkele uren nadien is deze roodheid normaal gezien volledig weg.

Na 48 uur kunt u het effect ervaren en dit houdt in, afhankelijk van de cocktail: betere hydratatie, minder fijne lijntjes, fijnere poriën, minder roodheid en flushing, minder zweten, minder talg en fijnere textuur van de huid.

Mesotherapie

Bij mesotherapie worden er met kleine naaldjes actieve stoffen heel oppervlakkig in de huid geinjecteerd.

Verschillende cocktails van hyaluronzuur, vitamines en antioxidanten worden toegepast aan de hand van uw huidconditie en wat u wilt bereiken. Zo hebben we een ampule speciaal voor de ogen, voor pigment, voor een betere hydratatie, voor acne littekentjes of fijne rimpels.

De ingrediënten geven uw huid een ware boost door het aanleveren van nutriënten aan de cellen en het stimuleren van de collageen en elastine aanmaak.

Doorgaans behandelen we 4 tot 6 keer met een tussentijd van 2 weken. Een verdovende zalf wordt op de huid aangebracht om het gevoel van de prikjes te verlichten. Het resultaat van de behandeling is snel zichtbaar en de hersteltijd is minimaal.